Updating blog…

hello…

erm, 4 ur info.. aku nanti just tulis blog kt friendster jew…

so,check kt friendster blog aku ok 4 my latest post…

log on 2 diz url :

http://vicadyla.blogs.friendster.com/vicadylas_life/

k.. c u there..

daaaa~

–dell–

Tulus ke hati ini??

hello dearie dear..

 penah dgr lagu baru Anuar Zain x? No!!bukan lagu lelaki ini.. tp tajuk lagu yg aku maksudkan 2 adalah KETULUSAN HATI..

1st time dengar this song,aku terus cari lirik lagu ney.. best giler..tersentuh gler aku bila dgr bait2 puitis lirik lagu ney..

so,aku nk kongsi lirik lagu ney dgn korang.. tp,lagu 2 cari sendiri ek.. kalo nak,cari aku.. huhu~

KETULUSAN HATI by Anuar Zain

Cintaku tak berdusta
Tak mengenal ingkar
Tak kenal nestapa
Cintaku hanya indah
Hanya bahagia untuk selamanya
Apa yang kurasakan ini
Persembahan untuk dirimu
Kau biarkan kasihku

Mencintaimu tak mengenal waktu
Tak mengenal puitis
hanya tulusnya hati
mencintaimu tak mengenal ragu
keyakinan hatiku hanya untuk dirimu selalu

Cintaku tak berdusta
Tak mengenal ingkar
Tak kenal nestapa
Tak ada seribu janji
Hanya bahagia untuk selamanya
Apa yang kurasakan ini
Persembahan untuk dirimu
Kau benarkan kasihku
Mencintaimu tak mengenal waktu
Tak mengenal puitis hanya tulusnya hati
Mencintaimu tak mengenal ragu
Keyakinan hatiku hanya untuk dirimu selalu

Apa yang kurasakan ini
Persembahan untuk dirimu
Kau dengarkan kasihku

Mencintaimu tak mengenal waktu
Tak mengenal puitis hanya tulusnya hati
Mencintaimu tak mengenal ragu
Keyakinan hatiku hanya untuk dirimu selalu

erm,best kan? hehe~. terpulang pd korang tp aku tetap akan ckp lagu ni mmg feeling abis.. huhu~

ari ni,life aku biasa je.. huhu.. tension + stress.. haha~ secret!

ptg td g nursery again.. kali ni last kot coz just nk shoot video budak2 kt situ wat sambutan hari raya.. cute sgt dorg pakai bj melayu n bj kurung.. hehe..dayah dh x igt dunia bila dukung baby2 kt situ.. teringin nk jd mummy kot.. sabar,dayah! haha~

mlm ni,bz siapkan projek vb n wat revision utk network test esk.. huhu~

ok la.. aku x bley lama2 rest.. nk kene baca nota utk test esk..

daaaa~

–dell–

..Tensionnya..

hello..

i’m back,guys.. huhu

sorry ler.. schedule aku 4 diz week pack giler..
nk surf internet pun x sempat..
dgn projek,assignment,
n labsheet yg makin hari makin bertambah..
tension aku kalo tiap2 minggu mcm ney.. hampeh!

just forget it..

ptg td, aku,dayah,yani n k own g nursery poly.. nk amik video utk projek multimedia 2..
cm apa ntah.. tetiba time 2 gak nk hujan.. nk xnk kene redah hujan 2 dr jabatan ke nursery..
jauh giler.. tp best plak men kejar2 dlm hujan nk ke nursery td..
yg x syok 2,tetiba along msg dia nmpk kami lari dlm hujan.. hampeh.. mmg malu abis..
mana x nmpk,umah dia belakang nursery 2.. sure nmpk la kalo mengendap..haha

lps settle keje kt nursery 2,along msg suruh singgah kt umah dia jap..
hehe.. mcm2.. mulanya x nk tp kesian plak.. so,kami decide pegi kejap umah dia..
sembang dpn pintu umah..bley la..
haha.masuk x sampai 2 minit dlm umah.2 pun just nk tgk baby fad..
huhu.. mana bley lama2.. segan weh.. haha.. sempat pinjam payung nk balik.. wakaka.
kami mmg mcm ni.. wat apa mana penah plan utk jangka masa panjang..
so,can’t blame us la..dh nk hujan,nk wat cmner.. huhu

then,selepas men kejar2 dgn payung along time balik 2,
kami decide nk pegi mkn ABC kt gerai dpn pondok guard kt depan 2..
sedap giler.. murah plak 2.. huhu.. lps ni,bley pegi lg..

esok ada kelas ganti vb plak.. ada kuiz plak 2.. x tau nk baca apa.. huhu..
rasanya network esok wat amali.. i guess.. web authoring? i’ve no idea coz kelas ari ni cancel.. huhu..
so,wait n see..

ok la.. aku nk wat revision 4 quiz tomorrow..

see ya!!

daaaa~

–dell–

Susahnyer…

hello..

sorry ler.. lama sgt dh aku x drop by something here,rite?  kat poly ney,wordpress kadang2 je bley log on.. then x bley plak.. x tahu nape.. tension gak.. so,u can’t blame it on me.. huhu~

ok la,aku wat summary je utk ape yg berlaku dlm minggu ney.. hehe~

Isnin – aktiviti mcm biasa.. kelas sampai ke ptg n yg best presentation dibatalkan.haha.. tunda ke isnin ney.. hehe~

Selasa – antar assignment n lab work multimedia. ptg? pegi kangar utk hal yg terpaksa dirahsiakan.. huhu.. sorry,guys!

Rabu – Kelas mcm biasa ( kelas along n en.ezad ). Ptg? ader rehearsal majlis AKJ.. Alhamdulillah. dpt lg sem ni.. hehe~

Khamis – Majlis AKJ.. congrats,babe.. huhu.. Ptg? Kelas multimedia. Mlm? Sambutan hari raya kt kafe admin. best n meriah.. Sempat jumpa trio pink.. who are them? Along n his daughter;kasih n isya.. haha..

Jumaat – Kelas!! hehe.. n sesi fotografi.. wakaka.. along punya keje la ney.. hehe~

Sabtu? eh hari ni la.. x tau lg.. bgn tido pun lewat ari ni.. bz wat keje smlm.. huhu~

ok la,babe.. 2 je sedikit sebanyak yg aku bley summarize kan utk korang tentang daily life aku untuk minggu ney.. huhu.. kalo nk citer panjang2,memang x abis.. hehe..

aku ada hal nk wat plak ney.. take care!

daaaaaaaaa

–dell–

Miss you!!

allops..

I’m back,babe.. Miss me,huh?? Me too!! ahaks~

actually,sowie dear.. erm,br ari ni bley bukak my lovely blog ney.. ntah problem mende ntah yg x bley bukak sblm ni.. aku igt diz ‘lovely’ poly dh block gak wordpress ney.. nasib baik x.. ni percubaan yg ke 30 kali since i’m back 2 poly 2 day ago(i guess..) n finally i did it.. well done,babe!(of course it goes 2 me!!haha)

best bangat coz jumpa my havoc roomate n my best buddies indeed here again.. smlm best giler.. mkn rendang daging n ketupat pulut(tp balut dgn daun kelapa) yg k-own bawak.. rendang 2 x warna merah mcm yg familiar kt sini tp warna hijau kuning sket.. manis.. x pedas.. then rasa gak daging siat( k-own ckp serunding 2 kt johor org panggil daging siat) yg dia bwk.. nice.. hehe~ dayah berbakul2 bwk balik kuih raya.. save budget la diz week.. mana x nya,lapar je,mkn biskut raya aku,dia n bdk2 ni.. haha~

ari ni best sgt.. sebab pe? aku x pyh wat presentation!! wakaka.. islamic civilization nyer presentation(pasal al-zarqali 2 la..hu2).. tp kene wat next week.. dat’s mean aku ada 2 presentation minggu dpn on the same day,on the same module(islamic civilization gak)!! individu n group presentation.. waaaaaaa… adesss… whatever!! (“,)

diz coming two weeks, I’ll be extremely bz… bz 2 death I guess.. huhu.. byk projek kene submit dlm 2 minggu akan datang ney.. tension dowh!! yelah,aku tgh byk prob ney + projek2 yg kene siapkan.. mmg bley giler jd nya.. hampes..

but… what can i do selain lepaskan tension kt sini dgn meluahkan segala isi hati n ketidakpuasan hati aku terhadap sesuatu perkara,rite?? haha.. the wise way,rite? huhu.. what goes around comes around,dear… pape jelah..

hurm,actually td aku br balik dr kelas tamadun islam la.. 4.15 ptg td.. br naik bilik dr cafeteria.. beli some food.. huhu.. penat je pg td bgn awal2 tp kelas cyberpreneurship dibatalkan without told us earlier.. aku,dayah n wany dh tunggu bagai nak rak kt dpn kelas sampai 8.30pg br someone ckp kelas cancel. 2 pun nasib baik dia call lecturer.. k own n yanie x dtg kelas pg td.. just dtg kelas ptg td je.. k own got stomachache n yanie br sampai dr kuantan time kami dh nk g kelas pg td.. huhu.. no hal about them 2.. just geram sket je pasal kelas cancel 2.. 1st day balik poly pun dh jd mcm ni.. tp sume 2 x spoilkan mood aku yg mmg dh xde mood nih.. huhu.. so,g lepak kt cafe sementara nk tunggu kelas visual basic pukul 10.15 plak.. hehe~ tolong sket!! bkn lepak kosong ek.. lepak sambil wat revision about kuiz tamadun islam.. so far,bley jawab la.. sebab discuss curi2.. haha~ so naughty girl.. but,what can i do?? this is my real self,huh.. ahaks~

ok la.. nk smbg tgk my favourite series tv… what else?? of course putri and reza in Gol & Gincu the series..hehe~ then,nk wat assignment multimedia plak.. what a bz life!!! waaaaaaaaaaaa!! hehe.. luv ya!

 daaaaaaa~

–dell–

So sad.. :-(

allops..

as usual,i’m fine. thanks a zillion 2 all who are so worried about me nowadays.. I’m ok.. Don’t worry.. huhu~

erm,finally i’ll go back to poly this evening.. sedar x sedar,aku dh 2 minggu stay kt umah.. so, skrg dh tiba masa balik poli utk teruskan my studies.. sebulan lebih je lg.. x lama dh.. masa,cepat la berlalu.. huhu~ 😦 aku terpaksa balik hari ni setelah menerima keputusan sebulat suara dr ahli lembaga pengarah.. huhu~ mama x bg balik sendiri esk.. aku kan x sihat.. yelah.. dr umah aku nk ke kangar kena tukar bas 2 kali.. huhu.. lgpun,kalo nk suruh dorg antar esok,mmg x balik poli la aku.. my parents balik keje paling lewat pun pukul 5.. mana nk sempat.. lgpun,kesian kt dorg.. ok la.. aku balik ari ni.. stay sorang2 pun xpe.. aku x kesah pun.. puas ati,yang arif ( mama n abah aku la.. ) ?? hehe~

actually,ari ni aku rasa sedih sgt.. coz aku akan berpisah dgn adik2 aku yg nakal tetapi baik 2.. angah,afida n afifah.. angah balik seremban mlm nih.. afida balik sekali dgn aku ptg ni.. afifah stay kt umah ( cian.. ).. nk wat cmner? semuanya demi masa depan kami.. angah nk amik spm yg just around the corner je.. aku yakin dia bley buat.. yelah, dia mmg terror( padahal aku lg terror,bg chance je.. ). no wonder la dlm trial spm baru2 ni, he is 2nd best student from all the form 5′ student of SMAP Labu.. huhu.. gempak gak angah nih.. tetiba je bley menyelit naik dr no 6 (trial sbp) ke no 2 (trial antara negeri) dlm tingkatan.. respect ar.. hehe~ tp aku tgh tension gak dgn dia.. demand giler pasal besday gift dia.. besday dia (23.9.07) aku x beli pape lg.. hehe~ nk yg ada brand.. hampes.. melayang duit aku rm200 nanti..xpelah.. utk adik aku gak..bkn utk org len..huhu~ besday angah dgn aifah sama tarikh tp berlainan bulan n tahun je.. ahaks~ Besday afifah pun is coming soon(23.10.07).. dia pun selalu je bg hint pasal besday dia tp aku wat x tau je.. haha~ nanti2 la aku bg ok? bkn xnk bg tp masa x mengizinkan. dat’s y aku cdg nk beli hadiah dia sekali dgn hadiah angah.. so,lmbt sket ler tp berkualiti.. haha~ yelah..kalo aku bg skrg pun tp hadiah x best,x bley gak.. mcm2 alasan aku.. hehe~

smlm kan aku da ckp nk translate info pasal arzachel kan? arzachel = al-zarqali ler.. huhu~ last2,bkn translate pun.. tido je lebih.. hehe~ aku xde mood la nk translate.. mlm ni la.. aku kn stay sorang2 kt bilik.. so,xde gangguan n aku bley wat keje dgn senang hatinya.. web authoring nyer project pun aku still blur lg.. website ape pun aku x sure lg..x tau nk wat mende.. dh la 2 november kene submit.. hampes.. i’m running out of ideas.. help me!! br 20% siap.. 20% pun cari bahan je.. page2 x wat lg.. x tau nk wat ape.. huhu~ esok ke lusa ke idea datang kot.. aku xnk pk pasal hal2 len lg.. yg pasti skrg, aku nk siapkan arzachel nyer presentation dulu.. isnin ni kene present.. waaaaaaaa!!

so,today mmg bz sket coz ari ni last kt umah.. so,byk la agenda aku.. nk bermanja2 dgn family.. x pack brg lg.. nk mkn sedap2 for the last time coz lps ni aku kene save budget.. huhu~ skrg pun aku tgh bz cr info tambahan pasal al-zarqali ney.. of course in english.. smlm br sedar info yg aku cari 2 ringkas sgt la plak.. aku igt nk wat 7 slide je.. simple but perfect.. iye2 je aku ney.. hehe~

ok la.. nanti aku write something dr poli ok? waaa!!! xnk balik!! xnk balik!! but,what can i do,huh?? screaming like a crazy gurl?? yeah!!! hehe~ Take care!! Luv ya!

daaaa~

–dell–

Yeke??

hello,dear..

hurm, aku x sihat sgt ney.. dlm minggu ney,ada je yg x kena.. aku pun x tau nape.. mcm stereotaip je ayat aku.. whatever!!

aku tgh keliru skrg.. x tau nk balik poli bila.. esok or ahad?? kalo ikut hati aku,memang x kuasa aku nk balik poli dah.. menyakitkan hati..bengang je aku rasa kalo balik poli.. bukan ape.. aku tension sgt.. aku x suka!! mesti sume rasa pelik giler.. kalo dulu,aku la org yg paling hepi nk balik poli tp skrg x lg.. I’ve changed a lot.. so,drpd suka terus jd x suka.. tp bukan aku buat2 x suka ok.. mmg aku berat hati nk balik poli.. semuanya menambahkan sakit kepala aku je.. benci!

smlm,gee msg aku.. tnya aku wat LI kt mana n dh dpt ke belum? aku ckp kt a.star la,xkn kt kulim tmpt dia 2.. dh dpt.. dia tgh sedih x dpt tmpt lg.. hu3~ then tanya aku apesal lmbt sgt reply msg dia coz asyik pending je? dia pun heran giler coz aku x mcm 2.. kalo dpt msg,sepantas kilat aku reply tp no more.. mana x nya,aku kn off phone aku.. so,time aku ada mood br aku on kan hp 2.. u can’t blame me! so,smlm bermula la sesi luahan perasaan.. Gee kan partner in crime aku.. so,dia dh fhm sgt pasal aku.. bukan sehari dua aku knl dia.. sejak kami study kt poli,dia dh masak sgt dgn perangai aku.. dia suruh aku sabar je.. dia pun citer pasal meor.. dia kata kes aku dgn kes meor sama je.. asyik berkurung dlm bilik wat hal sndiri.. biasa la 2.. meor mmg memahami aku.. so,bila aku tension n xde mood nk peduli pasal life aku,dia pun ikut la jejak langkah aku.. nk backup aku la 2.. thanks meor.. perasan giler aku.. meor n aku len.. tension atas hal yg berbeza la..huhu.. gee mmg baik.. nice guy.. thanks gee for being understanding about me n myself n my life.. aku akn try ikut nasihat dia tp susah la coz aku x mcm dulu lg.. tgk la mcm mana nanti..

erm,berbalik pd persoalan yg membelenggu fikiran n otak aku ni.. nak balik poli bila?? sabtu or ahad?? 2 make it easy,, aku cadang xnk balik terus.. huhu.. bley ke? of course not.. xkn aku nk tinggalkan studies aku mcm 2 je.. please.. walau mcm mana susah aku nk adapt dgn diri aku yg baru ni kt poli,aku akan teruskan no matter what..ala,dila.. setahun stgh je lg.. kejap je.. sabar je la..

kalo aku balik esok(sabtu), aku kene la stay sorang2 kt bilik.. tido sorang2,melalak sorang2,wireless connection pun aku bley on dgn senangnya( tu pun kalo pusat komputer x tutup connection waktu cuti ni.. ) n sume nya sorang2.. aku? no hal coz aku dh biasa.. mcm la x penah balik poli n tido sorang2.. tawakal je.. tp dayah n k-own suruh aku balik ahad.. naik bas dr pendang pukul 7pg n amik bas pegi kangar kt shahab perdana. then jumpa dorg kt kangar.. nk ajak aku jln2.. ntah la.. aku skrg xde mood nk jln2 or habiskan duit aku.. aku ni pantang jln,sure byk duit abis.. dah la next week,kene blanja dorg mkn seafood kt kuala perlis.. huhu. abis duit aku.. tp xpe,sekali sekala kan? aku x berkira dgn kawan2 aku. huhu~

ntah la.. x tau nk balik bila.. mama suruh aku balik esok.. dia ckp lg senang utk aku.. abah bley antar sampai dpn hostel coz nk pegi hantar adik aku sekali kt integrasi kubang pasu.. so,lps antar dia,abah nk antar aku terus.. lgpun dekat je poli dgn sekolah dia.. 10 minit je.. ntah la.. tgk la esok mcm mana.. aku x bley nak pk pape skrg.. aku nk stay kt umah puas2.. xnk pk pasal balik poli ke apa ke.. buat aku tension je pk mcm2..

smlm,masa aku abis utk cr info pasal az-zarqali.. utk presentation tamadun islam isnin ni.. adess.. byk info dlm english.. x pasal2 aku kene translate plak..xpelah.. skill aku dlm english perlu digunakan secara kerap n translation adalah salah satu caranya kan.. huhu.. yelah 2.. dlm byk2 hari kuliah,aku paling x suka hari isnin la.. huhu.. penat!tension pun ada.. sebab ada visual basic (vb) sampai 3 jam.. 2 yg aku x tahan.. tp so far,vb aku ok je.. 2 pun sebab dh belajar time form 4 n form 5.. yelah,time spm kan aku amik IT.. so,dh fhm sket2..x la susah sgt.. yelah,dila.. merepek je keje aku!! apa kes plak x susah.. tension weh.. so,just forget sume ni.. hehe~ it can be or it can’t be.. terpulang pd diri..

so,ari ni aku nk translate sume info 2.. esok br masukkan dlm powerpoint.. wat simple dh la… x pyh nk beria2.. aku pun suka simple je.. xpyh nk lebih2.. wat penat je.. sorry la.. blog ni mmg tempat aku lepas geram sbnrnya.. so,aku nk membebel pun kt sini je la.. aku membebel pun bukan secara lisan tp bertulis.. so,xde la telinga sape2 bengkak dgr aku membebel cuma hati je mendidih n bengkak.. ahaks~

ok la.. c u later..

daaaaaa

–dell–

ape halnya??

allops..

actually,jgn rasa pelik ler.. ada byk versi ‘hello’ aku.. ello,ellow or allops.. hehe.. 2 yg famous.yg len jarang guna.. hu3

erm,as usual ak nk citer la pe yg aku wat a whole day yesterday…

so,sume dh tau kan aku ada date smlm.. wif my family la.. 2 sure pk bukan2.. enough! hehe.. actually,aku n my family g star parade,alor star mall n sekitar a.star ler.. byk tmpt..  w’pun aku ni ppuan tp aku x suka nk shopping sgt.. aku x mcm other girls yg mmg kaki shopping.. mmg tension kalo ikut family aku shopping.. kejap nk pegi bhgn ladies la,kejap lg nk pegi bhgn perkakas dapur,kejap lg nk pegi bhgn sports la,nanti nk pegi bhgn men plak.. last skali beli brg2 kt bhgn supermarket.. mmg penat la.. last2 aku dh tension sgt,aku ajak angah jln2 kt bwh.tinggalkan mama,abah,aifda n afifah kt atas beli barang x penah nk puas ati.. last2,aku n angah lepak kt McDonalds mkn sundae.. sambil tgk org yg gila shopping mcm family aku kt atas 2.. haha~ bayangkan la..dr pukul 11 sampai pukul 3 kt star parade..mmg bley mati tension aku kalo ikut dorg jln2.. aku pun heran giler la cmner la abah aku pun bley sangkut dgn mama shopping kt bhgn atas 2.. kalo x,aku,abah n angah akan lepak je kt bawah or kt McD.duduk kt situ sambil mkn aiskrim yg sedap 2.. McFlurry..huhu..agaknya ader la yg dia nk beli smlm..kalo x,jgn harap la dia nk ikut mama.. last2,aku n angah lepak kt McD n pegi tgk vcd.. tgk je la..nk beli,malas.. then lepak lg tunggu mama call angah… aku mmg dh x bwk phone kalo nk kuar skrg.. menyusahkan.. hu2..lps shopping kt star parade,pegi solat kt masjid al-bukhary.. ala,masjid yg cantik bangat kt tepi Giant 2.. souq al-bukhary.. hu3.. situ x best nk shopping(mama aku ckp,aku dgr je coz dia la pakar shopping dlm umah aku).then lps solat,pegi mergong tgk kete.. mama nk beli toyota avanza..haha~ biarla,duit dorg.. aku x kesah sgt.. then lps test drive n wat price calculation(br survey je.. bkn nk beli lg coz mama nk booking no plat penang yg dh lama dia aim..lmbt lg nk tunggu giliran nombor 2.. so, x bley beli lg ler skrg..)..lps survey kete,pegi a.star mall plak.. huhu~ ni my mom punye hal.. dia nk g first lady plak!! ala,kn kt a.star mall ada butik first lady.. tgk bj plak agenda kami.. huhu.. aku malas nk tgk.. dia ckp taste aku x sama dgn taste dia.. haha~ x kesah.. aku pun bkn nk pegi masuk butik 2 pun.. aku masuk body shop je.. hehe~ then lepak kt food court atas.. beli air n duduk situ sampai mama call angah. mama aku dh membebel.. kalo xnk pakai phone,jgn pakai..hehe~ whatever!!

lps shopping, pegi lunch cum dinner kt KFC jln stadium.. adess,mmg sesak giler ar kt situ smlm.. ramai gler manusia yg gila ayam cm aku.. haha.. jgn x tahu.. McDonalds n KFC are my favourite..aku xkn jemu dgn dua brand ney.. hehe~

so,pkl 8 br sampai umah..bley la.. penat giler.. ape lg,lps solat aku terus je landing atas katil baca novel yg aku beli then terus tido.. hehe..mmg serik aku nk ikut dh.. lps ni,aku pegi dgn angah je.. beli benda yg perlu n terus balik.. x payah nk lepak lama2 kt a.star..huhu~

 ok la.. aku nk wat keje aku plak.. c u later..

daaaa~

–dell–

Worst Raya that I never had before!

Ello n morning..

Sekali lagi aku still diberi peluang untuk bernafas menikmati kehidupan biarpun semakin hari aku rasa semakin memeritkan.. But aku still bersyukur kerana masih berpeluang hidup atas bumi ciptaan Ilahi.. Amin….

Smlm,family sebelah abah dtg umah nk beraya.. nenek aku,tok ayah,pak chaq n mak cik wif their family. mmg packed la umah aku smlm.. riuh rendah jadinya tgh hari 2.. family sebelah mama pun turun padang dtg umah aku.. mak cik(adik mama yg bongsu) n kak ngah & apit(my cousin). tmbh plak kak ngah( my cousin yg paling rapat sekali) n abg eddy pun br dtg nk beraya wif their one n only son,haryz iskandar.. budak 2 x bley berenggang langsung dengan parents dia.. keje melalak je.. geram betul aku.. hu3.. nasib baik my lover,si amir 2 ada.. x bley nk berenggang dgn aku langsung si amir ney.. nmpk je aku smlm,terus nk suruh aku dukung dia.. chubby sgt2 dia.. comel! aku mmg x bley tgk budak comel2 ney.. nk cubit je.. haha. jgn slh fhm yea.. amir ni anak mak cik aku yg paling bongsu.. actually dulu amir ada kembar tp amin dh meninggal.. so tinggal la amir wif his brothers;ariff n afiq.. conclusionnya,mmg meriah giler umah aku smlm.. semua nk lunch kt umah aku.. hehe.. yelah,mama mmg pandai masak(actually abah aku lg terror sbnrnya).. ampun,mama! to be honest,i prefer my dad’s cooking than my mom’s cooking.. abah nyer cooking byk yg menepati citarasa n selera aku.. semuanya pedas2.. 2 yg best tp byk kali dh aku kene bebel dgn mama. usus aku kan sakit.. dh kene operate pun still degil.. mana bley mkn pedas.. aku dgr je,ikutnya x pun.. haha.. aku rasa selagi aku bley enjoy dgn life aku,aku akan enjoy selagi aku mampu even sakit2 mcm ni.. aku dh biasa.. lgpun,aku dh sakit lama dh.. sejak form 4.. lama kan? so,dh lali dh dh dgn ubat,tido kt wad,masuk wad.. dh biasa.. alah bisa tegal biasa.. huhu..

tinggalkn citer2 sedih n bz 2 death ney.. huhu.. kita citer pasal len plak ek..

raya? it means nothing 2 me anymore.. aku pun heran giler.. apesal la bila aku nk sesuatu 2 jadi mcm yg aku nak,sure xkn jadi mcm yg aku harapkan?? erm,raya thn ni yg aku impikan paling bermakna buat aku dh bertukar jd the worst raya that i never had before.. benci la!! so,aku dh xnk mengharap pape lg coz nasib aku selalu jd x baik.. so,better stay diam2. hu3.. kesal? x rasa kesal pun tp terkilan je.. biarlah. let bygones be bygones.. so,what comes around comes around!!

ok la.. actually,aku tgh bz cr bhn nk wat projek web ney.. presentation tamadun islam pun still xde bahan.. dh la next monday aku kene present.. hampesssssssssss…solo plak 2.. aisey..2 yg aku menyampah 2.. huhu..

kejap lg nk g a.star wif my family.. as usual,aku dh citer kan dlm post sebelum ney.. nk g Popular book store,shopping brg nk bwk balik hostel n pegi bank.. masukkan duit.. byk gak la duit raya yg aku dpt walaupun raya x best.. huhu.. shopping pun yg perlu je.. daily things aku pun byk dh abis.. so,kene beli ar.. nk beli guna duit sendiri? jgn harap ler.. huhu.. yelah,dh dorg nk support,jgn la tolak rezeki.. hehe..

so,see u in next post k?

daaaaaaa~

–dell–

I don’t know & I don’t care.. Whatever!!

ellow..

morning! bz ke? me? as usual,demam sket tp ok je.. bley wat keje gak..hu3..

emosi?? seringkali hadir menemani diri dalam menempuhi jalan kehidupan yg berduri selalunya.. Gembira,sedih,suka mahupun duka selalu bermain dengan perasaan aku sendiri.. dh lali.. namun ntah la.. bila saat aku terluka,pasti aku x bley tahan rasa nk menangis..i hate crying!! damn! padahal dah byk kali aku dh rasa sakit hati n kecil hati tp aku pun manusia biasa kan? x bley nk blame aku kalo nk menangis sekalipun coz siapa yg rasa hepi bila hati disakiti?? hurm… whatever.

just forget about my feeling ney.. as usual,aku nk citer pe yg berlaku smlm..

nothing interesting pun happened yesterday actually.. aku pun x sihat sgt smlm.. so,bila my family pegi beraya kt umah saudara mara,aku n angah stay kt umah je.. byk tido..hu3.. angah pun sama.. mama pesan suruh study tp bley plak ikut jejak langkah aku yg x sihat ney.. padahal x sedar diri yg SPM just around the corner.. erm,tp aku x kesah sgt coz adik aku ney brilliant sket dr aku.. hehe.. trial SPM nyer result pun mantap.. so,x heran la kalo dia pun nk tido time org xde kt umah.. mana bley dpt chance baik mcm ney selalu.. haha.. elok sgt la.. dua2 tido sampai x sedar org dtg umah.. haha..

so,mlm smlm masa aku byk kt bilik jer.. dr pg sampai mlm aku stay dlm bilik lebih lama dr stay kt luar.. nk rest kn otak.. byk sgt prob aku lately ney.. it’s burden me so much u know! mama pun faham je aku tgh xde mood nk cmpur dgn org len smlm so dia biarkan je aku melayan perasaan sorang2 dlm bilik.. semua org fhm mood aku x ok smlm n x kaco aku.. thanks a zillion for that.. i’m really appreciate that!!

so,this morning,i’m feel better than yesterday.. hu3.x tau lg pe nk jd hari ney.. so,x bley nk ckp byk la kan? esk,nk g a.star kot dgn family.. aku nk pegi bank n star parade.. beli barang n masukkan duit..  amar n afida pun sama.. aku n amar nk g bank dulu br nk g beli barang n buku.. mama ckp esok je dia nk kuar shopping..hari len dh bz n xde masa.. hu3.. whatever la mama.. along ikut jer..

erm,nanti la aku sambung balik write something here.. i got something to do..

daaa

 –dell–

« Older entries